Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı ve FED Başkanı Açıkladı: “Dijital Para Planımız Yok”

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell, dijital paralarla ilgili yeni açıklamalar yaptılar.

Geçtiğimiz gün ABD Meclisi’ne bağlı olan Mali Hizmetler Komitesi’ndeki bir duruşmaya katılan bu iki isim, Amerikan Hükümetinin dijital para konusundaki düşünceleriyle ilgili bazı bilgiler verdiler.

Gerek Yok

Steven Mnuchin ve Jerome Powell, katıldıkları bu duruşma sırasında dijital paralarla ilgili oldukça önemli açıklamalarda bulundular.

South China Morning Post tarafından yapılan habere göre Hazine Bakanı Mnuchin, ABD’nin dijital para planlarıla ilgili şu yorumu yaptı:

Merkez Bankası Başkanı Powell ile birlikte bunu daha önceden tartışmıştık. İkimiz de Merkez Bankası’nın yakın gelecekte, önümüzdeki beş sene içerisinde, kendi dijital parasını çıkarmasına gerek olmadığını düşünüyoruz.

Diğer Ülkeler

Hazine Bakanı Mnuchin, verdiği demeçte ABD’nin kendi dijital parasını çıkarmak gibi bir planının olmadığını açık bir şekilde ifade etti.

ABD böyle bir plan hazırlamasa da Çin Merkez Bankası’nın bu yönde girişimleri olduğunu biliyoruz. Bunun yanı sıra Avrupa Merkez Bankası da her ne kadar Çin kadar ciddi olmasa da dijital paraları değerlendirmeye devam ediyor. Ancak görünüşe göre ABD’deki yetkililer bu gelişmelerden etkilenmiş değiller.

ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell bundan birkaç hafta konuyla ilgili bir mektup yazmış ve diğer ülkelerdeki gelişmeler hakkında şunları söylemişti:

ABD’ye katkı sağlayıp sağlamayacağını görebilmek için diğer merkez bankalarının (dijital para) çalışmalarını dikkatle izlemeye devam ediyoruz.

Facebook Konusu

Hazine Bakanı Mnuchin duruşma sırasında Facebook’un kendi dijital para projesi olan Libra ile ilgili de bazı açıklamalar yaptı.

Mnuchin bu açıklamalarında Libra projesine tamamen karşı olmadığını açıkladı. Mnuchin’e göre asıl önemli olan şey Facebook’un bu projeyi geliştirirken ülkedeki yasaları herhangi bir şekilde ihlal etmemesi. Bakan Mnuchin, Facebook’un bu kritere uyması halinde Libra projesinin de herhangi bir soruna yol açmayacağını düşünüyor:

Facebook’un kendi dijital parasını oluşturmak istemesi benim için bir sorun değil. Ama yasalara tamamen uymalılar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment