Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ripple Düşen XRP Fiyatına Rağmen Büyümeye Devam Ediyor

Ripple son zamanlarda sektördeki çalışmalarını hızlandırmaya ve yatırım konusunda çok daha büyük adımlar atmaya başladı.

Blockchain sektörünün en büyük şirketlerinden biri olan Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse özellikle SWELL etkinliğinde önemli açıklamalar yaptı. Kendisinin bu açıklamaları Ripple’ın son zamanlarda attığı, gelecekte de atmayı planladığı adımları anlamak için oldukça faydalı.

SWIFT Karşıtı

Brad Garlinghouse etkinlik sırasında uluslararası bir havale sistemi olan SWIFT’e karşı görüşlerini çok açık bir dille ifade etti. SWIFT’ın teknolojik açıdan yetersiz kaldığını ifade eden Garlinghouse, bunu şu örnekle açıkladı:

SWIFT’te bir havale işlemi yapıyorsunuz ve karşınızdakinin o parayı alıp almadığını anlamanızın tek yolu o kişinin size “Parayı aldım” diye mesaj atması. İnsanların daha iyi bir teknoloji kullandıkları dünyada böyle bir şey yaşanmazdı.

Brad Garlinghouse SWIFT’i eleştirdikten sonra konuyu kripto paralara getirdi ve Ripple ve SWIFT ile ilgili şu yorumları yaptı:

Biz aslında bundan yıllar önce kurulmuş ve yeteri kadar gelişmemiş olan bir altyapıyı alıp, “hadi bunu geliştirelim” dedik. Finans bankalarının ve bankalarının bu yeni teknolojilerden faydalanmalarını istedik. Ve size şunu söyleyeyim, günümüzdeki bazı sorunları çözmek için dijital varlıklara yönelmek zorunda kalacağız.

Yeni Yatırımlar

Ripple yeni finans kurumlarıyla ortaklıklar kurmanın yanı sıra XRP ile ilgili de çeşitli çalışmalar yapıyor. Şirket kısa süre önce XRP için büyük önem taşıyan MoneyGram’e 20 milyon dolar daha yatırım yaptı.

MoneyGram CEO’su Alex Holmes, şirketin Ripple ile kurduğu bu ortaklığın son derece faydalı olduğunu söylemiş ve şunları eklemişti:

Ripple ile kurduğumuz ortaklık sayesinde hem geleneksel para aktarma metotlarını hem de dijital varlık sektörünü değiştirmiş oluyoruz. İlk kez saniyeler içerisinde işlem yapabiliyoruz. İlk aşamalarda elde ettiğimiz bu başarıya dayanarak (Ripple’ın) On-Demand Liquidity ürününü daha kapsamlı bir şekilde kullanacağız.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment