Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) FTX Soruşturması İçin Bağımsız Denetçi Talep Etti

ABD Adalet Bakanlığı’na (DOJ) bağlı iflaslardan sorumlu kurum ABD Mütevelli Heyeti, FTX iflasının eşi benzeri görülmemiş bir değer düşüşü vakası olduğunu öne sürerek bağımsız bir denetçi atanmasını talep etti.

ABD Mütevelli Heyeti 1 Aralık tarihinde Delaware iflas mahkemesine sunduğu bir dosyada, FTX iflasının son zamanlarda eşi benzeri görülmemiş bir vaka olduğunu öne sürerek mahkemeden bir bağımsız denetçi atanmasını talep etti.

Talep beyanında, “Lehman Brothers, Washington Mutual Bank, Nwq Century Financial gibi diğer iflas davalardında olduğu gibi bu davada da borçluların olağanüstü çöküşünü araştırmak ve rapor etmek için bağımsız bir denetmen heyeti atanması gerekmektedir.” dendi. Ayrıca beyanda FTX’in iflasından sonra atanana CEO’su Jhon J. Ray’in şirketin önceki yönetiminin yaptığı hatalar ve başarısızlıklara dair açıklamalara da atıfta bulunuldu.

Heyet, bağımsız bir denetmen atanmasının şirket açısından maliyetli olacağını ve denetim faaliyetlerinin FTX’in dahili soruşturmasıyla yollarının kesişebileceğinden endişelenseler de bu endişelerin bir denetmen ihtiyacını ortadan kaldırmadığının altını çizdi.

Mütevelli Heyeti Başkanı Andrew R. Vara, şirketin yanlış yönetildiğine veya hileli davranışlarda bulunulduğuna inanmak için önemli bir temelin olduğunu ve bu yüzden mahkemenin bir denetçi atanmasını onaylaması gerektiğini öne sürdü. Vara, FTX’in kripto para piyasasına etkileri göz önünde bulundurulduğunda denetimi, soruşturmaya tercih edeceğini de belirtti.

Yetkililer şimdiye kadar FTX hakkında herhangi bir suçlamada bulunmamış olsa da iflas eden borsa hükümet tarafından yakından araştırılıyor gibi görünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!