Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Adalet Bakanlığı LUNA, TerraUSD (UST) ve Do Kwon Hakkında Soruşturma Başlattı

Wall Street Journal’ın haberine göre Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı, Do Kwon’un önderliğinde gerçekleşmiş olan TerraUSD çöküşü hakkında soruşturma süreci yürütüyor.

Kripto para sektörünü milyarlarca dolar zarar sürükleyen, en yüksek hacimli ilk 10 proje arasında bulunan LUNA ve 1 dolara sabit olması gereken TerraUSD’nin (UST) çöküşünün arkasında olan Do Kwon hakkında ABD Adalet Bakanlığı’nın soruşturma başlattığı iddia edildi.

İddiaya göre FBI ve New York yetkilileri projelerin çatı şirketi olan Terraform Labs’ın çalışanlarını geçtiğimiz haftalarda yaşanan süreç ile ilgili sorguladı. ABD’nin devreye girmesi ile birden fazla ülkede kırmızı bülten ile aranan Do Kwon’un peşine Amerika da eklenmiş oldu.

Yol açtığı tahribata rağmen uzun süredir kayıplara karışmış ve sessizliğini koruyan Kwon, yaşanan FTX krizinde tekrardan Twitter hesabından paylaşımda bulunmuş ve herkesin dikkatini çekmişti. Ancak nerede olduğu konusundaki sırrını koruyordu. Kripto topluluğu sürece Amerika’nın da dahil oluşunu “artık bulunması isteniyor” şeklinde yorumladı. Ancak geçen uzun süre sebebi ile bunun için çok geç kalındığını düşünenler de bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!