Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Bankaları, SEC’ye Kripto Para Konusunda Baskı Yapıyor

ABD’deki bazı bankacılık kuruluşları, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonunun (SEC) bankalara uyguladığı kripto para şartlarının hafifletilmesini istiyor.

Bank Policy Institute, American Bankers Association, Securities Industry and Financial Markets Association ve Financial Services Forum’dan oluşan koalisyon, bu hafta SEC’ye bir mektup gönderdi.

ABD’deki bankalar, günümüzde SEC’nin ilkeleri doğrultusunda saklama hizmeti kapsamında tuttukları kripto paraları, bilançolarında yükümlülük olarak nitelendiriyor.

Bankalar bu nedenle bilançolarında tuttukları kripto paraların değerine denk miktarda varlığı, kripto paralardan doğabilecek zararları karşılamak için ayrı bir yerde tutuyor.

SEC’ye gönderilen mektupta bu ilkelerde bazı değişikliklerin yapılması talep edildi. Buna göre tokenlaştırılmış mevduat gibi blockchain tabanlı bazı varlıkların ve spot Bitcoin ETF’si gibi ürünlerin kripto varlık olarak değerlendirilmemesi isteniyor.

Bunun yanı sıra kredi kurumlarının, SEC’nin halihazırda uyguladığı bilanço gerekliliklerinden muaf tutulması önerildi.

Mektupta, “Eğer yasal olarak düzenlenmiş bankacılık kuruluşlarının dijital varlıkların korunması için büyük ölçüde hizmet vermesi engellenirse bu, yatırımcıların, müşterilerin ve nihayetinde finansal sistemin zararına olur.” dendi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!