Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QCP Capital Bitcoin ve Ethereum Yükselişinin Arkasında Yatan Sebebi Açıkladı!

Analiz ve ticaret şirketi QCP Capital, güncel raporunda kripto para piyasasına dair detaylı bir inceleme sundu.

QCP Capital analistleri tarafından 16 Şubat günü yayınlanan raporda, dikkat çeken başlıklara yer verildi. Bitcoin ve Ethereum’daki durdurulamaz yükselişi değerlendiren analistler, özellikle spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) tarafından yapılan on milyonlarca dolarlık alımların fiyatı yukarı taşıdığına yer verildi.

Bu durumun tüm kripto para piyasasına yönelik girişleri hızlandırdığını belirten şirket, açıklamasının satır aralarında şu ifadeleri kullandı:

Ocak ayının sonuna doğru net varlık girişi bölgesine geçtik ve geçen hafta bir günde 632 milyon dolara varan devasa büyüklükler gördük! Spot talebin büyüklüğü kaçınılmaz olarak fiyatları yükseltti.

Spot piyasalardaki bu hacim artışının vadeli tarafa da yansıdığı belirtilirken bu durumun beraberinde kayda değer bir volatilite doğurduğu işaret edildi.

Öte yandan volatiliteyi tetikleyen bir diğer faktörün ABD cephesinden gelen finansal veriler olduğunu vurgulayan QCP Capital, enflasyonun %3 seviyesinde kalmasının da risk piyasalarında aşağı yönlü baskı oluşturduğunu kaydetti:

Likiditenin risk varlıklarına geri dönmesiyle yükseliş eğilimi devam ederken, enflasyonun %3’ün üzerinde seyretmesi aşağı yönlü bir risk oluşturmaya devam ediyor. Bu durum aynı zamanda piyasalarda volatilitenin artması anlamına geliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!