Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Bankalarını Denetleyen FDIC, Kripto Para Faaliyetlerinin Bildirilmesini İstiyor

ABD’deki bankaları düzenleyen Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), bankaların kripto paralar ile bağlantılı bir faaliyette bulunmaları halinde bu duruma ilişkin bildirimde bulunmasını istiyor.

Federal Mevduat Sigorta Kurumu, perşembe günü finans kurumlarına yolladığı mektupta bu kurumlardan kripto paralarla ilgili bir talepte bulundu.

FDIC denetiminde olan bankaların bu talep doğrultusunda kripto paralar ile ilgili bir faaliyette bulunmaları halinde bu durumu kendi bulundukları bölgenin FDIC direktörüne iletmeleri isteniyor.

ABD’deki neredeyse tüm büyük bankalar FDIC denetiminde olduğu için, Bank of America ve Goldman Sachs gibi dev isimler dahil olmak üzere pek çok banka, kripto paralara yönelik attığı adımları FDIC’ye bildirmek zorunda kalacak.

Federal Mevduat Sigorta Kurumunun mektubunda yer alan bilgilere göre FDIC, bankaların kripto para faaliyetleri ile ilgili bilgi topladıktan sonra bu bilgileri inceleyecek, gerekli durumlarda ek sorular sorabilecek ve bunun ardından bankalara bir geri bildirimde bulunacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!