Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Hazine Bakanı Yellen, Kripto Para Politikası İçin Zemin Hazırladı

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, bugün yaptığı konuşmada kripto paralarla ilgili ne gibi bir politika izleneceğine dair genel açıklamalarda bulundu.

Hazine Bakanı Yellen, bugün Amerikan Üniversitesinde yaptığı konuşma sırasında beklendiği üzere kripto para konusunu ele aldı.

Hazine Bakanı, konuşması sırasında çarpıcı ifadeler kullanmayıp, geçmişten bazı örnekler verdi. Yellen’ın açıklamaları, ABD’nin kripto para konusunda daha farklı enstrümanlarda izlediğine benzer bir politika izleyebileceğine işaret ediyor.

Dijital varlıkların kendisi yeni olabilir ama bunların doğurduğu sorunlar yeni değil. Tarihimiz boyunca inovasyonun artılarından da faydalandık, istenmedik sonuçlarıyla da yüzleştik.” diyen Yellen, şu ifadeleri kullandı:

Teknoloji konusunda nötr olma ilkemizi, iş vergi kaçakçılığı, yasa dışı finans, ulusal güvenlik gibi konularda özellikle günümüz dünyasında öne çıkan kaygılara geldiğinde de sürdürebiliriz. Vergi kaçırmak, kara para aklamak, yaptırımlardan kaçmak yasa dışıdır. Bu suçları çekle mi, havale işlemiyle mi, kripto parayla mı işlediğinizin bir önemi yoktur.

Ayrıca, The Block tarafından aktarılanlara göre Yellen, konuşması sırasında ABD Başkanı’na bağlı olan Finansal Piyasalar Çalışma Grubunun stablecoinlerle ilgili tutumunu destekler bir tavır sergiledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!