Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkan Adayı Yang, Blockchain Temelli Oylama Sistemi İstiyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde 2020 yılında yapılacak olan seçimin başkan adayları arasında yer alan Andrew Yang, yaptığı açıklama ile Blockchain odaklı bir oylama sistemi istediğini ifade etti.

Fırsat bulduğu her anda kripto paraları ve Blockchain teknolojisini öven ve bu hamleleri ile kripto para sektöründe de ciddi beğeni toplayan başarılı siyasetçi, aynı zamanda Bitcoin ile bağış da kabul ediyor. Yaptığı kampanyasında şu ana kadar 3.5 milyon dolarlık bir miktarı toplamayı başaran Yang, Blockchain odaklı oy sistemi ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

”2020 yılında. yaşayıp da oy vermek için saatlerce sıra beklemek zorunda kalmamız gerçekten de çok komik bir durum. Bu sürecin artık değişmesi gerekiyor. Tüm Amerikan vatandaşları için daha rahat ve efektif bir sistem getirmek zorundayız. Blockchain temelli bir oylama sistemi de, tüm defolarına rağmen önemli bir şey olabilir. Kendi cep telefonlarımızdan neden Blockchain odaklı bir sistem ile oy kullanmayalım ki?”

Ancak elbette bu sistemin bazı defoları var. Örneğin Rusya’da denenen Blockchain tabanlı oylama sistemi, yapılan testlerde yirmi dakika gibi kısa bir sürede hacklenmişti. Bu da seçim güvenliğini ciddi oranda tehlikeye atabilecek bir durum olarak dikkat çekiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment