Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkanı Biden, Kripto Para Seçmenlerinin Gönlünü Almaya Çalışıyor

ABD Başkanı Joe Biden, kasım ayındaki başkanlık seçimleri öncesinde kripto para destekçilerinin gönlünü almaya çalışıyor.

Biden’ın rakibi Donald Trump, Biden’ın kripto para politikalarının sektöre zarar verdiğini ve Biden’ın kripto paraların ne olduğunu bilmediğini söylemişti. Analistler, kripto para destekçisi seçmenlerin oyunun, yaklaşmakta olan başkanlık seçiminde önemli bir fark yaratacağını düşünüyor.

Kripto paralara göz kırpıyor

The Block’un haberine göre Joe Biden, başkanlık kampanyasında kripto para cinsinden bağış kabul etmek için sektörden paydaşlarla görüşmeye başladı. Biden, bu işlemleri Coinbase Commerce aracılığıyla yürütmeyi düşünüyor.

Esnafların kripto parayla ödeme almasını sağlayan Coinbase Commerce, halihazırda Donald Trump’ın bağış kampanyasına da altyapı sağlıyor. Trump, geçen ay kripto para cinsinden bağış almaya başladı.

Konu hakkında konuşan bir isim, Biden yönetimiyle ilgili olarak, “Kriptoyla ilgili sorunlara dikkat gösteriyor ve bu endüstriyi desteklediklerini göstermek için küçük zaferler elde etmeye çalışıyorlar. Kendilerinin düşman olmadığını göstermeye çalışıyorlar” dedi.

Birkaç haftada yön değiştirdi

ABD Kongresi, SEC’nin finans kurumlarının kripto para hizmeti sunmasını zorlaştıran SAB 121 kodlu bildirisini iptal etmek için sunulan kanun teklifini kabul etti.

Joe Biden, Kongre’nin onayladığı teklifi veto etmesinin ardından kripto para topluluğunca eleştirildi.

İddialara göre Biden yönetimi, geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde kripto para topluluğuyla daha yakından iletişime geçmeye başladı.

Bir kaynak, “Biden’ın çevresindeki isimler Biden’ın takımına, ‘eğer kripto konusunda sessiz kalır ve işleri hızlandırmazsanız seçimi kaybedebilirsiniz‘ diyorlar” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!