Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Altcoin Kurucusu, Fiyattaki Düşüş Yüzünden Likidasyon Riski Yaşıyor

En büyük DeFi platformlarından Curve Finance’nin kurucusu, likidasyon riskiyle karşı karşıya.

Curve DAO (CRV) fiyatındaki düşüş, Curve Finance’nin kurucusu Michael Egorov’un pozisyonlarını zor duruma soktu.

Likidasyon riski yaşıyor

Michael Egorov’un pozisyonlarının bir kısmı, günün ilk saatlerinde likide oldu. Egorov, daha fazla pozisyonun likide olması riskiyle karşı karşıya kaldı.

Curve DAO (CRV) fiyatı, son 24 saat içerisinde %29,23 düştü ve 0,25 dolara geriledi.

Blockchain analiz platformu Lookonchain, “Egorov, şu anda 111,87 milyon CRV’lik (33,87 milyon dolar) teminata ve dört farklı platformda 20,6 milyon dolarlık borca sahip” dedi.

Egorov, CRV tokenlarını teminat olarak kullanarak Inverse, UwU Lend, Fraxlend, LlamaLend gibi DeFi platformlarından stablecoin cinsinden borç aldı.

Pozisyonunu korumaya çalışıyor

Egorov’un Inverse platformundaki pozisyonu, erken saatlerde likide olmaya başladı. Curve Finance kurucusu, risk seviyesini azaltmak için bazı önlemler aldı.

Inverse’deki pozisyonlar, genelde sağlık puanı 1’e düştüğü zaman likide oluyor. Egorov, kendi sağlık puanı 1,07’ye düştükten sonra DOLA cinsinden aldığı stablecoin borcunu geri ödemeye başladı.

Blockchain analiz firması Arkham, Egorov’un 140 milyon dolarlık CRV pozisyonunun likidasyon riski yaşadığını ve LlamaLend’deki pozisyonunu koruyabilmek için yıllık 60 milyon dolar ödediğini açıkladı.

Arkham, CRV fiyatının yaklaşık %10 daha düşmesi halinde bu pozisyonların likide olabileceğini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!