Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkanı Joe Biden Kripto Paraları İçeren 2025 Hazine Teklifini Açıkladı!

ABD Başkanı Joe Biden, kripto paraları da kapsayan 2025 yılı bütçe teklifini açıkladı.

ABD Başkanı Joe Biden, 12 Mart günü 2025 yılı bütçe teklifini açıkladı. Söz konusu teklifte, geçen yıl ile oldukça benzer şekilde kripto paralara da yer verildi. “Yeşil Kitap” olarak adlandırılan bu teklif, kripto para madencilerinden %30 vergi alınmasını önerirken Wash-trading (sahte hacim) konusuna da el atılması istendi.

Wash-trading bir varlığın hacmini sahte alım satımlarla şişirmeye deniyor. Bu işlemler, geleneksel finansta bariz bir suç olarak kabul görürken aynı kanunların kripto para sektörüne de uygulanması talep ediliyor.

Geçtiğimiz yıl da benzer teklifler sunulmuş fakat uzun ve şiddetli tartışmaların sonucunda bu vergi talepleri onay alamadığı için kanuna dahil edilmemişti.

Yeni teklifte kripto paraları kapsayan bölümde “zengin kripto para yatırımcılarının çıkarına işleyen boşlukların kapatılması” gerektiğine yer verildi:

Bütçe, büyük ölçüde zenginlere ve en büyük, en karlı şirketlere fayda sağlayan diğer vergi boşluklarını kapatarak milyarlarca dolar tasarruf sağlıyor. Bunlar arasında ultra zenginlerin bu teşvikleri vergisiz servet biriktirmek için kullanamamasını sağlamak için vergi tercihli emeklilik teşvik reformları; süper zenginlerin hayat sigortası vergi sığınaklarını kötüye kullanmasının önlenmesi; zengin kripto yatırımcılarına fayda sağlayan bir boşluğun kapatılması; ve kurumsallar için vergi indiriminin sona erdirilmesi yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!