Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Grayscale Bitcoin Satışlarını Azaltmak İçin Dev Fonunda Yeni Bir Adım Atıyor!

Kripto para odaklı yatırım şirketi Grayscale, GBTC’ye bağlı mini Bitcoin fonu için SEC’ye başvuru yaptı.

Grayscale, spot Bitcoin ETF’ine dönüştürülen 28 milyar dolarlık dev GBTC için yeni bir başvuru yaptı. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) yapılan S-1 başvurusunda, GBTC’den daha düşük ücretli yatırım aracı olan Bitcoin Mini Trust’ın piyasaya sürülebilmesi için izin istendi.

Grayscale’in başvurduğu yeni yatırım aracı, mevcut GBTC hisselerinin bir kısmından oluşturulacak. S-1 dosyasına göre başvurunun onaylanması durumunda mini trust, New York Menkul Kıymetler Borsası’nda (NYSE) listelenecek ve GBTC’den bağımsız olarak ilerleyecek.

GBTC’nin mini versiyonu, yatırımcıların ekstra vergi ödemek zorunda kalmadan Bitcoin’e yatırım yaptırmasına olanak sağlayacak. Hisselerin dağıtım detayları ve yüzdesi henüz açıklanmazken şirketin SEC’ye 14C formu doldurmayı planladığı belirtildi.

Grayscale yetkilisi konuya ilişkin yaptığı açıklamada, yeni fonun piyasada yer alan diğer düşük maliyetli spot Bitcoin ETF’leri ile rekabet edebilecek düzeyde olacağını söyledi. Grayscale’in GBTC fonu ocak ayında spot ETF olarak onay almasının ardından yüksek işlem ücretleri ile dikkat çekmişti. Şirketin bu tepkiler nedeniyle böyle bir hamle yaptığı düşünülüyor.

Bu doğrultuda Grayscale fonunda yatırımı bulunan insanların satış yapmak yerine geçiş yapacağı tahmin ediliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!