Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkanı Joe Biden’dan 18 Milyar Dolarlık Kripto Para Paylaşımı: Boşluk Var!

ABD Başkanı Joe Biden, kripto para ekosisteminde 18 milyar dolarlık vergi boşluğu olduğunu öne sürdü.

Joe Biden 9 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, kripto para piyasalarındaki zengin yatırımcıların varlıklarını artırmalarına yardımcı olan vergi boşluklarını gidererek ek 18 milyar dolar bütçe kazanmayı planladıklarını ancak cumhuriyetçilerin bu duruma karşı çıktığını ima etti.

Biden’ın kripto paralardaki vergi boşluklarından gelir elde etme planlarının, ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in ülkenin borçlanma tavan sınırının değiştirilmemesi veya askıya alınmaması durumunda haziran ayı başında nakit kaynakların tükeneceğine dair bir bildirimden kısa bir süre sonra gelmesi dikkatleri çekti.

Bunun yanı sıra kripto para sektöründeki birçok aktörün ifadeleri, faaliyetleri sırasında aldıkları yüksek riskler ve düzenleyici boşlukların yarattığı belirsiz piyasa ortamına karşılık bu alanda kendilerine yardımcı olmayan hükümete karşı mevcut durumda zaten yüksek vergiler ödedikleri yönünde oldu.

Dogecoin (DOGE) kurucusu Billy Markus konu hakkında yaptığı yorumda, bu işten kazandığından daha fazla vergi ödediğini ve hükümetin birçok ABD’li kripto kullanıcınsın zengin olmadığını bildiğini dile getirdi. Markus ABD’li kullanıcıların zengin oldukları için değil enflasyon yoluyla varlıklarını kaybetmemek için kripto kullandığının altını çizdi.

ABD başkanının kripto para sektörüne dair vergilendirme tutumunun yakın geçmişte bütçe planları sırasında açık edildiği öne sürüldü. Biden kripto para madenciliği şirketlerinin enerji kullanımının %30’u kadar ek vergilendirme önermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!