Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkanı Joe Biden’dan Kripto Para Yatırımcılarını Üzen Açıklama: Anlaşmaya Karşı!

ABD Başkanı Joe Biden, Bitcoin (BTC) kripto karşıtı tutumunda ısrarcı olarak zengin kripto yatırımcılarını koruyan bir anlaşmayı kabul etmeyeceğini söyledi.

Joe Biden 21 Mayıs tarihinde Japonya’da düzenlenen G7 müzakerelerinde yaptığı konuşmada, borç limiti artırma anlaşması konusunda uzlaşmaya istekli olduğunu dile getirdi. Ancak bu kapsamda Biden, zengin vergi kaçakçıları ve kripto para tüccarlarını koruyan bir borç limit artırımı anlaşmasına imza atmayacağı dile getirdi.

Başkan konu hakkında yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Zengin vergi kaçakçılarını ve kripto traderlarını korurken yaklaşık 1 milyon Amerikalı için gıda yardımını riske atan bir anlaşmayı kabul etmeyeceğim.

Cumhuriyetçiler tarafından önerilen anlaşmanın bütçe verimliliği konusunda ciddi açıklar barındırdığını ima eden Biden, kaynakların etkin kullanımının önemine işaret ederken sermayedarların korunduğu bir anlaşmanın kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.

Hükümetin borç limiti anlaşması için 1 Haziran tarihinde kadar zamanı olduğu öne sürülürken ABD Hazine Bakanı Janet Yellen’in anlaşmanın sağlanmaması durumunda ekonomiyi zor günler beklediğine dair söylemleri hatırlatıldı.

Öte yandan kaynaklar cumhuriyetçi tarafların sunduğu benzer yöndeki tasarıların da reddedildiğini belirtti. Ayrıca ABD bütçesinin mevcut durumda bir gelir sorunu değil harcama sorunu olduğuna dair meclisteki muhalif görüşlerin de altı çizildi.

ABD başkanı yakın zamanda resmi sosyal medya hesabı üzerinden kaynakların etkili kullanımı kapsamında kripto para ekosisteminde 18 milyar dolarlık bir vergi boşluğu bulunduğunu öne sürmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!