Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’de İllegal Bitcoin İşlemi Yapan Vatandaşa Para Cezası

ABD‘deki Mali Suçlar Uygulama Ağı (FinCEN), Kaliforniya eyaletinde eşten-eşe dijital para ticareti yapan bir vatandaşı para cezasına çarptırdı.

ABD Hazine Bakanlığı’na bağlı olan FinCEN geçtiğimiz gün resmi bir duyuru yayınladı ve eşten eşe (P2P) kripto para ticareti yapan bir vatandaş hakkında yaptırım kararı aldığını açıkladı. FinCEN böylece ilk kez P2P ticaret yapan bir vatandaşa ceza kesmiş oldu.

Kaliforniya eyaletinde ikamet eden Eric Powers adlı bir vatandaş, bazı mali yasaları ihlal ettiği için 35 bin dolar değerinde para cezasına çarptırıldı. Powers ayrıca ilerleyen yıllarda asla finans hizmeti olarak değerlendirilebilecek bir işte çalışmayacak, bu tarzda bir hizmet vermeyecek.

Konu hakkında yayınlanan duyuru, Powers’ın özellikle Banka Gizliliği Yasası’nı çiğnediğini gösteriyor:

“Eşten-eşe para aktarımı yapan kurumlar, Banka Gizliliği Yasası’na uyum sağlamak durumundadırlar. Bunların arasında FinCEN’e kayıt yaptırmak, para aklama karşıtı (AML) yasalara uymak, şüpheli hareketlilikleri bildirmek gibi sorumluluklar yer alır.”

Şu ana dek 200’den fazla işlem yaptığı düşünülen Powers, İnternet’teki çeşitli forumlardan görüştüğü kişilerle yüz yüze buluşmuş ve bu kişilere Bitcoin satmıştı. Tahminen 160’dan fazla Bitcoin sattığı (yaklaşık 5 milyon dolar), bu işlemleri yetkililere bildirmediği için ceza adı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment