Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Borsaların Yüzde 20’si 2020’ye Kadar Hack Saldırısına Uğrayacak

Adamant Capital isimli kripto para şirketinin yayınladığı son raporda, ilginç veriler dikkatleri çekti. Firma, lider kripto para birimi Bitcoin’in 2020 yılının sonuna dek yaşayabileceği kötü olayları derlediği bir rapor yayınlarken, BTC fiyatını aşağı çekme ihtimalinin başında gelen süreçlerden birisi olarak da kripto para borsası hack saldırılarını gösterdi.

Yayınlanan raporda, mevcut kripto para borsalarının yüzde 20’sinin, 2020 yazının sonuna dek hack saldırısına bağlı olarak, çeşitli miktarlarda değişen fon kaybı yaşamasının mümkün olduğu ifade edilirken, şu sözlere yer verildi:

”Kripto para konusunda saklama ve güvenli depolama hizmeti veren şirketler risk skalasında en altta yer alıyor. Ancak buna karşın, uzmanlarımızın yaptığı çalışmalar ve detaylı araştırmalara göre, kripto para borsalarının yüzde 20’sinin 2020’nin sonuna kadar çeşitli ölçeklerde değişen hack saldırılarına maruz kalmaları muhtemel.”

Hack saldırıları, bilindiği gibi kripto para sektörünün kanayan yaralarından birisi olarak gösteriliyor. Regülasyon konusunda yaşanan gecikmelerin yol açtığı başı boşluk ve borsaların ihmalkarlıkları gibi süreçler sebebiyle sayıları giderek artan bu saldırılar, hem sektöre güveni ciddi ölçüde zedeliyor, hem de müşterileri çok zor durumda bırakıyor.

Bithumb ve Coincheck gibi tanınan borsaların yanı sıra irili ufaklı birçok küçük borsa da hack saldırılarından geçmiş dönemde nasibini alırken, Adamant Capital’in araştırması da bu alanda yaşanan sıkıntıları bir nevi gözler önüne sermesi ile, son derece büyük bir önem taşıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment