Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madencilik Sektörüne Giren İnşaat Firması, Yüzde 90’lık Değer Kaybına Uğradı

Kripto para sektöründe kar marjının yüksek olduğu algısı, özellikle de 2017’nin sonunda artık tepe noktasına ulaşmıştı. Birçok farklı kişi ve firma, mevcut işlerini ya bıraktı ya da yanında kripto para işleri açtı ve bu sektördeki kazancın ucundan tutmaya çalıştı. Ancak, işlerin 2018 ile birlikte bir anda terse dönmesi, birçok firmayı amiyane tabirle terste bırakırken, ciddi zarar ve sıkıntıları da beraberinde getirdi.

İşte bu firmalardan birisi de Çin merkezli inşaat firması Huatie HengAn. Hayatına yapı ve inşaat şirketi olarak devam eden firma, geçtiğimiz dönemde kripto para madenciliği sektörüne ciddi bir yatırım yaptı. Bu yatırımın kısa sürede karşılığını almayı uman firma, buna karşın kripto para piyasalarında yaşanan ve oldukça uzun süren depresyonun etkisiyle ciddi zarar etti.

Çin yerel basınında çıkan haberlere göre, HeingAn şirketi kripto para madencilik firmalarına ve ekipmanlarına toplamda 25 milyon dolar yatırım yaptı. Yatırımın ardından 2018 yılı boyunca 14 milyon dolar zarar eden firma, bu yılın ilk iki ayında da tam 23 milyon dolar zarar açıkladı.

Firmanın elindeki kripto para cinsi varlıkların toplam ederinin ise 2 milyon dolar olduğu ifade edilirken, bu yaşanan kötü durumun da etkisiyle şirketin değerinin tam yüzde 90 oranında eridiğini ifade etti.

Otoriteler ise, sektör ile ilgili ön araştırmanın eksik yapılması ve acele edilmesi gibi sebeplerle, Çin merkezli bu yapı firmasının yaşadığı sıkıntıların doğal olduğu yorumlarını yaptı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment