Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analiz: Ayı Piyasası Sona Eriyor, Akümülasyon Dönemine Giriş Yapılıyor

Adamant Capital isimli kripto para analiz şirketinin yayınladığı son rapor; ayı piyasasının artık kripto para sektörü için sona erdiğini ve piyasaların yavaş yavaş akümülasyon dönemine doğru yol aldığını ortaya koydu.

Rapora göre, lider kripto para birimi Bitcoin, bu akümülasyon dönemi boyunca 3 bin ila 6500 dolar arasında gidip gelecek ve bu dönemde, bir sonraki boğa sezonu için bir nevi ‘hazırlık’ yapılacak. Adamant Capital bünyesinde yer alan araştırmacılara göre, şu anda balinalar da yavaş yavaş bu döneme hazırlanıyor.

Raporda ayrıca 2017’nin sonuna doğru sektöre giriş yapan birçok bireysel yatırımcının şu an itibariyle kripto para yatırımlarına son verdiği ifade edilirken, şu anda sektörde dominasyonu Bitcoin’e ve kripto paralara inanan bireysel yatırımcılar ise uzun vadeli düşünenlerin ele geçirdiği belirtildi.

Raporda, şu ifadelere yer verildi:

”2016’dan beri 60 günlük volatilite en düşük rakamlarda. Akümülasyon döneminde zayıf eller piyasadan çıkmak ister ve ufak süreli ralliler ile kar almaya çalışır. Bu da dirençleri oluşturur. Tam aksine, güçlü eller ise birikim yapmak ister ve dip seviyelerden alım yapar. Bu da destekleri oluşturur. Bu sebeple ilgili ürün sınıfı, belirli bir aralıkta gidip gelir.”

Raporda ayrıca kripto para piyasalarında büyümeyi sağlayan ana yaş grubunun da milenyum çağının çocukları olduğu ifade edildi. Bu grubun bankalara ve merkezi kurumlara güvenmediği de net bir şekilde vurgulandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment