Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucusu Buterin, Ripple’ın Kapısından Dönmüş!

Farklı bir evrende, işler farklı işleseydi belki de bugün Ethereum kurucusu Vitalik Buterin, Ripple şirketinde çalışan bir kişi olacaktı.

Buterin, Coinbase CEO’su Brian Armstrong’un, son dönemin çıkış yapan firmalarından birisi olan Zoom CEO’suna vize başvurularının reddi ile atttığı bir tweete yanıt olarak, Twitter hesabından bir tweet attı ve Ripple’ın kapısından nasıl döndüğünü açıkladı. Başarılı isim, şöyle yazdı:

”Size bir sır vereyim: 2013’ün ortalarına doğru Ripple’da staj yapmak için başvurdum. Ancak şirketin henüz 9 aylık olmasından dolayı, vize işlerimde sıkıntı çıktı ve iş yattıı.”

Ripple’da vize sorunları nedeniyle staj yapmayı başaramayan Buterin ise, bundan kısa bir süre sonra sektörün şu anda Bitcoin’den sonra en değerli kripto parası olan Ethereum’u kurdu ve kendini tüm dünyaya tanıttı.

Buterin’in bu açıklamaları, haliyle kripto para sektöründe de gündeme oturdu. Birçok kişi, Buterin’in Ripple’da staj işinin yatmasını ‘son derece olumlu bir gelişme’ olarak değerlendirirken, Ripple topluluğunun üyeleri ise, Buterin’e ‘gel ve şimdi aramıza katıl’ çağrısı yaptı.

Ripple’da staj isteği vize sıkıntısına takılan Buterin için şu anda başka endişeler var. Başarılı ismin arkasında olduğu Ethereum, şu anda Proof of Work odaklı bir temelden Proof of Stake tabanlı bir temele geçmek için yoğun bir çaba sarf ediyor. Bakalım bu süreç, beklenildiği gibi sorunsuz bir şekilde halledilebilecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment