Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin’den Sonraki Yeni Madencilik Merkezi: Belarus Hükümeti Aktif Bir Şekilde Çalışıyor

Çin’in kripto para madencilerine geride bıraktığımız dönemde çektirdikleri, bu büyük sektörü tabiri caizse yeni bir yuva arayışına iterken, bu noktada Doğu Avrupa ülkesi Belarus, ciddi bir alternatif olarak ön plana çıktı.

Belarus başkanı Aleksandr Lukashenko, başkent Minsk’te açılan yeni yüksek teknoloji merkezinde basın mensuplarına açıklamalar yaparken, fintech alanındaki gelişimin, ülkenin büyümesi açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.

Regülasyonlar ve diğer konularda üzerine düşeni yapmaya hazır olduklarını ifade eden başarılı yönetici, bu alanda çalışan kişileri ‘kendisinin çocukları’ olarak nitelerken, gerekeni yapma noktasında da sektöre söz verdi.

Lukaschenko, yaptığı açıklamada kripto para madenciliği konusunda da gereken alt yapı çalışmalarını bir an önce tamamlayarak bu sektöre de can vermek istediklerini ifade ederken, şunları söyledi:

”Sizler benim, kendi elimle yarattığım çocuklarımsınız. Kripto para, borsa, madencilik firması ve çiftliği gibi şeyler istediniz. Şimdi de büyüdünüz ve bundan sonrasında nasıl bir yol haritası izleyebiliriz sorusunu bize soruyorsunuz. Şu anda ülke olarak gittiğimiz noktada, bu sektörlerdeki gerekli fizibilite çalışmalarını yapmak gerekiyor. Aynı zamanda kripto para sektörünün tüm paydaşlarının daha iyi bir şekilde büyümesi için de regülasyonlar konusuna eğilmek zorundayız. Tüm bunları yaptığımız takdirde, her şeyin daha efektif olabilceği aşikar. Benim ve ekibimin kapısı sizlere hep açık. Elimizden geldiği ölçüde yardım edeceğimizin sözünü size buradan bir kez daha veriyorum.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment