Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Can Bonomo’dan Bitcoin Sorusu!

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), her geçen gün ağını ve ulaştığı insanların sayısını arttırmayı başarıyor. Bundan yaklaşık 10 yıl önce piyasaya sürülmüş olan BTC, ilk olarak yasa dışı platformlarda yasa dışı ürünlerin satımını veya alımını yapmak için kullanılsa da, yavaş yavaş aynı diğer varlık sınıfları gibi legal bir hal almaya başladı.

Türkiye içerisinde de dünyaya kıyasla ciddi anlamda büyük bir kripto para ve Bitcoin topluluğu olduğu bir gerçek ve bunun etkilerini her geçen gün farklı programlarda görebiliyoruz. Bilindiği üzere geçtiğimiz Ekim ayında ”Milyonluk Resim” isimli yarışma programında, Bitcoin’in 2010 yılında ilk kez hangi ürünün alışverişinde kullanılarak kayıtlara geçtiği sorulmuştu.

Laszlo Hanyecz isimli kullanıcı o tarihlerde pizza başına 5.000 BTC’lik ödeme yaparak, şu ana kadar bilinen ilk ticari BTC harcamasını gerçekleştirmişti.

Bunun üzerinden aylar geçti ve Bitcoin ülkemizde yine adından söz ettirdi. Post 42 tarafından YouTube üzerinden yayınlanan ”Gülersen, Kaybedersin!” isimli programda konuk olarak yer alan Can Bonomo, BTC hakkında şu soruyu yöneltti:

”Kullanıcılarının CPU’larını izin almaksızın Bitcoin mining maksadıyla çalıştıran, çiftlik ve doğa simülasyonu kisvesi altında piyasaya sunulmuş, geçtiğimiz yılın en büyük internet dolandırıcılığının adı nedir?”

Cevap, programın içeriğinden dolayı esprili bir şekilde geçtiğimiz yılın en popüler PS oyunlarından Red Dead Redemption 2 olarak açıklansa da, Bitcoin’in ve diğer kripto para birimlerinin popüler kültür içerisine giriş yapmış olması sektörün geleceği için umut vaat etmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment