Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Gizli Servisi Yere Medya Devinden Bitcoin ile Rüşvet İstedi

Rus basınında Rusya‘daki gizli servisin Bitcoin aracılığıyla 1 milyon dolar değerinde rüşvet almaya çalıştığı iddiaları yankılanıyor.

Geçtiğimiz günlerde Rusya’daki gizli servisi ve ülkenin en büyük gazetelerinden birinin eski yöneticisini yakından ilgilendiren bir haber yayınlandı.

Coinspot.io gibi kaynaklar tarafından yapılan haberlere göre Rusya’daki yaklaşık 15 kişilik bir gizli servis ekibi, Erast Galİmov’dan 1 milyon dolar değerinde rüşvet almaya çalıştılar. Gizli servis görevlileri bu işlemi Bitcoin aracılığıyla yürütmek istiyorlardı.

Izvestiya’nın eski CEO’su olan Erast Galİmov günümüzde toplamda 670 bin dolar değerinde paranın çalınmasına yol çan 43 farklı dolandırıcılık vakasından suçlanıyor.

Gizli servis üyeleri,, Galİmov’un kendilerine ödeyeceği 1 milyon dolarlık Bitcoin karşılığında Galİmov’u korumayı ve kendisine özgürlüğünü geri vermeyi vaat ettiler.

Galimov günümüzde hala kendisi hakkında öne sürülen iddialarla uğraşmaya ve masum olduğunu iddia etmeye devam ediyor. Gizli servis yetkililerinin geleceği ise Moskova’daki bir mahkeme tarafından belirlenecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment