Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Kongre Üyesi: Bitcoin’i Öldüremeyiz

ABD’li kongre üyelerinden Patrick McHenry, CNBC’ye verdiği demeçlerde “Bitcoin’in öldürülemeyeceğini” söyledi.

ABD’deki kongre üyeleri son zamanlarda kripto paralarla ilgili çeşitli açıklamalar yapmaya başladılar. Özellikle sosyal medya devi Facebook’un Libra adlı projesinin bir sonucu olarak bu konuyla ilgili çok fazla yorum görmeye başladık.

Facebook’un dijital para projesiyle birlikte ABD’li yetkililer kripto para ve Blockchain teknolojilerini çok daha yakından incelemeye başladılar ve bu teknolojiler hakkında yeni açıklamalar yapmaya başladılar. Bu isimler arasında kongre üyelerinden Patrick McHenry de bulunuyor.

Bitcoin’i Öldüremeyiz

Ünlü ekonomist Alex Krueger bundan kısa bir süre önce kendi sosyal medya hesabından ABD ile Bitcoin arasındaki ilişki hakkında konuşmuş, ABD’nin Bitcoin‘i yasaklayıp yasaklayamayacağını değerlendirmişti.

Buna benzer bir açıklama bu sefer kongre üyelerinden Patrick McHenry’den geldi. McHenry ABD’deki regülatörlerin açık bir Blockchain platformunu veya Bitcoin’i kapatamayacaklarını (öldüremeyeceklerini) söylüyor.

Ne var ki McHenry’ye göre günümüzde Bitcoin’i taklit eden ve tam anlamıyla merkezsiz veya açık kaynaklı olmayan kripto paralar kolaylıkla kapatılabilirler. Facebook’un Libra projesine gönderme yapan McHenry şu yorumu yapıyor:

“Tam anlamıyla açık bir dağıtılmış kayıt platformu olmayan bir şeyi öldürebilirsiniz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment