Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Japonya’dan Dev Kripto Para Hamlesi!

Japon Hükümeti uluslararası kripto para ödemeleri için kullanılabilecek bir finans ağı oluşturmayı planlıyor. Konu hakkında verilen bilgilere göre bu ağın halihazırda bankalar tarafından kullanılan SWIFT sistemine benzer olması bekleniyor.

Reuters tarafından yapılan habere göre Japon Hükümeti dev bir kripto para projesi için harekete geçmiş durumda. Reuters’a konuşan anonim kaynak, Japon Hükümetinin bu projeyi önümüzdeki beş yıl içerisinde tamamlamak istediğini belirtiyor. İsmini vermek istemeyen bu kaynak ayrıca bu planın henüz kamuoyuyla paylaşılmadığını, kendisinin de bu yüzden anonim kalmak istediğini belirtiyor.

Nasıl Çalışacak?

Japonya’nın planladığı bu uluslararası kripto para ağının tam olarak nasıl çalışacağı bilinmiyor. Ancak bu sistemin SWIFT ile benzerlikler göstereceği söyleniyor.

Günümüzdeki bankalar Dünya’nın herhangi bir yerine para gönderebilmek için SWIFT adlı ödeme sistemini kullanabiliyorlar. Dolayısıyla temel hatlarıyla buna benzeyen bir sistem görebiliriz.

Bu kripto pra ağının uluslararası bir örgüt olan Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından denetlenmesi bekleniyor. Yine Reuters tarafından verilen bilgilere göre bu ağın gelişimi sırasında yalnızca Japonya değil diğer ülkeler de görev alacaklar.

Uluslararası bir kripto para ağının kripto para sektörü üzerindeki etkileri tam olarak ne yönde olur henüz bilinmiyor. Ayrıca böyle bir ağın küresel kripto para kullanımını olumlu yönde etkileyip etkilemeyeceği de bilinmiyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment