Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Bitcoin’i Yasaklar mı?

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump geçtiğimiz günlerde Bitcoin ile ilgili görüşlerini paylaşmış, Bitcoin’i pek sevmediğini açık bir dille ifade etmişti.

Donald Trump bu açıklamaları yaptıktan sonra kripto para topluluğunda çeşitli sorular sorulmaya başladı. Bu sorulardan bazıları Bitcoin’in geleceğiyle, bir kısmı ise Bitcoin fiyatıyla alakalıydı. Ancak Trump bu açıklamaları yaptıktan sonra ortaya çıkan ilginç bir soru daha var: ABD Bitcoin kullanımını yasaklayabilir mi?

Ünlü ekonomist Alex Krueger bugün erken saatlerde bu soruyla ilgili bir açıklama yaptı ve bu soruya bir cevap bulmaya çalıştı.

Yasaklarsa ne olur?

Alex Krueger, ABD’nin Bitcoin kullanımını yasaklama kararı alması halinde Bitcoin fiyatının çok ağır bir darbe alacağını düşünüyor.

Öncelikle Bitcoin’in aslında bir koddan ibaret olduğunu belirtmek gerekiyor. Durum böyleyken ABD aniden Bitcoin’i “kapatmak” gibi bir karar alamaz. Ancak ABD bunun yerine insanların Bitcoin aldıkları platformların, borsaların peşine düşebilir.

Krueger tarafından yapılan açıklamalara göre eğer ABD Bitcoin’in hem bireysel hem kurumsal kullanımını yasaklar ve ABD vatandaşlarının Bitcoin almasını yasaklarsa Bitcoin fiyatı aniden düşüşe geçmeye başlayabilir. Kendisinin konu hakkındaki yorumları şu şekilde:

“Trump itibari para portallarının peşine düşüp bankaların kripto para borsalarıyla işbirliği yapmasını yasaklayabilir. Ya da belli başlı şartlar sağlanmadıkça bankaların kripto para borsalarıyla çalışamayacağını söyler (ve asla yerine getirilemeyecek şartlar koyar).”

Yasaklar mı?

Krueger ABD’nin kağıt üzerinde Bitcoin’e karşı harekete geçebileceğini ve Bitcoin’e ağır bir zarar verebileceğini düşünüyor. Ancak iş pratiğe geldiği zaman Krueger bunun pek mümkün olmadığı görüşünde.

Bunun sebebi ise Trump’ın aniden Bitcoin’i yasaklamak gibi bir karar alamayacak olması. Krueger tarafından yapılan açıklamalara göre Trump’ın önce Kongre’yle görüşüp kongre üyelerini Bitcoin’i yasaklamaya ikna etmesi gerekiyor. Ancak o durumda dahi kanun yapıcıların onaylarının alınması gerekir.

Krueger bu sürecin son derece çetrefilli ve zorlayıcı olacağını dolayısıyla da ABD’nin böyle bir girişimde bulunmayacağını düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment