Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Amazon ve Target’ta Bitcoin Kullanılabiliyor

ABD‘deki kripto para kullanıcıları artık Amazon, Starbucks, Home Depot, Target ve Whole Foods gibi perakendecilerde Bitcoin ile ödeme yapabilecekler.

Ülkedeki Fold adlı bir startup şirketi kısa süre önce Bitcoin Lightning Network ödemelerini desteklemeye başladığını açıkladı. Şirketin bu hamlesi ülke genelindeki Bitcoin kullanıcıları için son derece olumlu bir haber olabilir. Çünkü ABD’deki Bitcoin kullanıcıları bu sayede Amazon ve Starbucks gibi perakendecilerde Bitcoin ile ödeme yapabilecekler.

Şirketin bu hamlesi aslında yine ABD’deki bir şirket olan Moon’un duyurusunu anımsatıyor. Moon bu yılın başlarında Lightning Network teknolojisini desteklemeye başladığını açıklamıştı. Bir grup beta kullanıcısı, Moon’un Chrome uzantısını Coinbase gibi borsalara bağlayarak e-ticaret işlemlerinde kripto para ile ödeme yapabiliyorlardı.

Lightning Network

Lightning Network teknolojisi Bitcoin ağındaki işlem ücretlerini düşürmek ve işlem hızını artırmak için ortaya çıkmıştı. Günümüzde hala geliştirilmeye devam eden bu teknolojinin Bitcoin kullanımını ciddi anlamda kolaylaştırması bekleniyor.

Bu teknolojinin ilerleyen yıllarda yayılması durumunda Bitcoin işlemlerinin çok daha hızlı ve çok daha ucuz bir şekilde yapıldığını görebiliriz. Bitcoin kullanımının kolaylaşması da Dünya genelinde Bitcoin kabul eden mağazaların ve çeşitli dükkanların sayısının artmasına yol açabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment