Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Trump’ın Tweeti Bitcoin Dünyasında Neyi Değiştirdi?

Trump, geçen hafta attığı tweetlerde kripto paraları, “güvenilmez”, “yasadışı”, “değişken” olduğu gerekçesiyle “pek sevmediğini” dile getirmişti. Fakat önemli olan Trump’ın ne söylediği değil, kripto para birimleriyle ilgili açıklama yapmış olmasıydı.

Fiyatı açısından düşünüldüğünde Trump’ın Bitcoin‘i aşağılayıcı sözleri piyasaya olumlu yansıdı. Daha önemlisi, politika ve para tartışmaları açısından düşünüldüğünde sembolik bir dönüm noktası sayılabileceği gibi “küresel para sistemimizi” şekillendirecek bir savaş da başladı.

Trump’ın Açıklamaları Bitcoine Neden Olumlu Yansıdı?

Bitcoin’in başarısını sürdürmesi için “tartışmalarda kendine yer bulması” gerek. Trump bu tweetlerle, kripto para birimi teknolojisinin yarattığı zorlukları kabul etmiş oldu.

FED Başkanı Jerome Powell atılan tweetlerden kısa bir süre sonra Bitcoinin bir ödeme aracı değil, altın yerine kullanılabilecek bir değer deposu olduğu açıklamasını yaptı. Çoğu Bitcoin yatırımcısı gibi Powell’in de Bitcoini altın gibi gördüğünü söylemesiyle bu durum meşruiyet kazandı.

İtibari para birimi döneminde altının nasıl kullanıldığını düşünürsek, ulusal para birimlerinde bulunan politik risklerden korunma yöntemi olarak, Bitcoinin 21. yy’da aynı rolü oynaması gerektiğini savunanlar için bu açıklamadan daha iyisi olamazdı.

Dünyanın en güçlü merkez bankası yöneticisi ve en güçlü hükümetini etkisi altına alan Bitcoin ve kripto para birimleri piyasası ilerleyen günlerde kızışacak gibi duruyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment