Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Başkanı Trump Bitcoin Hakkında Konuştu!

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump kripto paralarla ilgili yeni bir açıklama yaparak Bitcoin ve Libra ile ilgili görüşlerini paylaştı.

ABD Başkanı Trump bundan birkaç saat önce kendi Twitter hesabından birkaç gönderi paylaştı. Trump bu gönderilerinde kripto paralarla ilgili oldukça çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kendisinin yaptığı açıklamaları şu şekilde sıralayabiliriz:

“Tam anlamıyla birer para birimi olmayan, fiyatı sürekli değişen ve herhangi bir temeli olmayan Bitcoin’i ve diğer kripto paraları pek sevmiyorum. Regüle edilmemiş kripto paralar uyuşturucu ticareti gibi yasa dışı işler için kullanılabilirler.

“Facebook’un kendi ‘dijital parası’ da buna benzer olarak sağlam bir temele dayanmıyor. Eğer Facebook ve diğer şirketler bankalaşmaya çalışıyorlarsa önce gidip bankacılık lisansı almaları ve Bankacılık Regüasyonları’na tabii tutulmaları gerekiyor. Tıpkı diğer bankalar gibi.

“Biz ABD’de yalnızca tek bir para birimini kullanırız ve o para birimi şu anda hiç olmadığı kadar güçlü ve güvenilir durumda. Bu para birimi dünyanın açık ara en güçlü para birimi ve bu durum böyle devam edecek. Bu para biriminin adı da Amerikan Doları.”

ABD Başkanı tarafından yayınlanan bu açıklamalar gerek kripto para topluluğundan gerekse finans sektöründen yoğun ilgi gördü. Kendisinin Bitcoin’in gerçek bir “para birimi” olarak saymaması ABD’deki kripto para regülasyonlarını etkileyecek mi göreceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment