Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Visa Yine Bir Kripto Para Girişimine Yatırım Yaptı

Küresel ödeme şirketi devi Visa, 10 Temmuzda yayınlanan habere göre Anchorage kripto para girişimine 40 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Visa, kripto para girişimi Anchorage’ı geliştirmek için Blockchain Capital‘ten destek aldı. Girişim daha önce Andreessen Horowitz önderliğinde 17 milyon dolar yatırım almıştı.

Anchorage’ın değeri ise Visa tarafından açıklanmadı. Hem Visa hem Anchorage, 18 Haziran’da resmen ilan edilen Facebook’un Libra kripto para projesinin kurucuları tarafından fonlanmıştı.

Yapılan son yatırım, Visa’nın kripto para girişimlerine yaptığı, bilinen ikinci yatırım. Küresel ödeme şirketi devi Visa, bir önceki yatırımını 2015 yılında 30 milyon dolar harcamıştı. Şirket, 2018 yılının sonlarında Stellar tabanlı Lightyear firması tarafından satın alınmıştı.

Yeni yatırım Anchorage’ın amacı müşterilerinin varlıklarının güvenliğini sağlamak için soğuk hava depolarına dayalı kurumsal gözetimlere bir alternatif sağlamada kullanılacak. Şirket, kripto paraların güvenli bir şekilde depolanmasını sağlamak için biyometrik tabanlı bir yazılım. geliştirecek.

Mayıs ayı sonlarında Anchorage sigorta kapsamındaki çözümleri, soğuk ve sıcak depoların bir arada olmasına karşı çıkıyor. Şirketin kripto saklama sigortası, her iki türden dijital varlık deposunu da kapsıyor.

Visa, haziran aynının ortasında bir sınır ötesi ödeme ağı olan “Visa B2B” projesini başlatmıştı. Proje blockchain teknolojisini kullanıyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment