Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Metropolitan Ticaret Bankası Tether Hesaplarını Kapattı

New York merkezli Metropolitan Ticaret Bankası, kripto para sektörünün en büyük stabil kripto parası olan Tether’in hesaplarını kapattı.

Tether Hesapları Kapatıldı

Tether ve bağlı şirketler topluluğunun hesapları Metropolitan Ticaret Bankası‘nda yaklaşık altı aydır bulunuyordu. Şimdi ise finansal kurumun 2018 yılında yapılan bir talebi takiben bu kararı uygulayarak hesapları kapattığı bildirildi. Banka sözcüsü, Tether’in kuruluşundan bu yana hesaplarda fazla etkinlik gözlemlenmediğini belirtti.

“Metropolitan Ticaret Bankası, tüzel kullanımda olan Tether Holding LTD, iFinex ve Digfinex şirketlerinin hesaplarından, ihmal edilenlerin hepsi, hesap oluştuktan sonra beş ay içinde kapatılacaktır.”

Dün belirtildiği üzere New York Başsavcısı, davalarılar aksini idda etseler de BitFinex ve Tether’in New York eyalet yasalarına uygun işlem gerçekleştirdiğini çok sayıda doküman göstererek kanıtladı.

Bu dokümanlarda, yatırımcıların 850 milyon dolarlık kayıpları New York savcısı Letitia James tarafından Nisan ayında yayınlanmış ve kayıpların üstü kapatılmıştı.

Temmuz ayının başında BitFinex iade edilen 100 milyon dolarlık ödenmemiş borcun Tether’e ödendiğini açıklamıştı. Tutar tesisin işletmecisine henüz ödenmemiş olsa da borsa ön ödemeyi 2019 yılının ikinci çeyreğinin sonunda tamamlamaya karar verdiğini açıkladı.

1 Temmuz’da BitFinex, Tether’e olan borcunun ön ödemesini itibari para birimi ile ödediğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment