Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD, Blockchain Konusunda Geride mi Kalıyor?

Yeni çıkan her bir teknoloji için, global çapta liderlik etmek isteyen ülkeler bulmak mümkün. Konu Blockchain olunca, bu ülkelerin sayısını arttırmak da olasılıklar arasında. Ancak, her ne olursa, dünya ekonomi ve finans piyasası, ve de iş dünyası, genelde kısıtlı alternatifler arasında dönüp duruyor ve bunlardan birincisi hiç şüphe yok ki Amerika.

Ancak bazı otoriteler, Amerika’nın şu anda Blockchain teknolojisinde liderliği ele alma konusunda geride kaldığını ifade ediyor. ‘Zarar vermeden regüle et’ prensibini takip eden ve bu noktada atılımlar yapmaya çalışan Amerika Birleşik Devletleri, bazı uzmanlara göre bu yaklaşımı ile, diğer dev ülkelerin gerisinde kalıyor.

Ethereum vakfının danışmanları arasında yer alan ve birçok teknoloji ve finans dergisinde yazarlık yapan başarılı isim William Mougayar’a göre, Amerika eğer Blockchain konusunda öncü olmak ve liderlik etmek istiyorsa, bu noktada elini çabuk tutmak zorunda.

İnternetin ilk çıktığı dönemde ABD’nin başarılı bir politika izlediğini belirten Mougayar, Blockchain konusunda aynı yaklaşımın geçerli olamayabileceğini ifade ediyor ve bunun sebebinin de yine içinde yaşadığımız internet çağı olduğunu belirtiyor.

Mougayar, ABD hükümetinin son derece aktif olması gerekirken, şu anda sazı diğer ülkelere bıraktığını ve bu durumun da başarısızlıkla sonuçlanabileceğini belirtiyor. Başarılı yazara göre, ABD; Çin ve diğer benzer ölçekteki rakiplerini geride bırakmak için hali hazırdaki ününü ve tecrübesini kullanmak durumunda…

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment