Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’den Stabil Koin Hamlesi! Tether’in Başı Dertte Mi?

Binance, ticari hacme göre dünyanın en büyük kripto para borsası olmanın yanı sıra, günbegün yaptığı girişimler ve attığı adımlarla da adından çok kere söz ettirmeyi başarıyor. Özellikle 2018 yılının son çeyreğine doğru yaşanan Tether krizi sonrası birden fazla stabil koin’in piyasaya giriş yaptığına tanıklık etmiştik.

Binance kripto para borsası da geçtiğimiz Kasım ayı içerisinde USDⓈ olarak adlandırdığı toplu stabil koin ‘sepetini’ piyasaya sürmüş ve PAX, TrueUSD (TUSD), USD Coin gibi stabil koin’leri platformuna eklemesinden sonra ciddi spekülasyonlara yol açmıştı.

Sektörün önde gelen isimlerinden Larry Cermak, o tarihlerde yayınladığı bir gönderi ile Binance’nin Tether’e bağımlılığı azaltmak için bu gibi olaylara giriştiğini ve aslında stabil koin ‘sepeti’ oluşturma amacının olmadığını ifade etmişti.

Binance 7 Ocak tarihinde yaptığı bir yeni açıklama ile PAX/TUSD, USDC/TUSD ve USDC/PAX işlem paritelerini platforma eklediğini duyurdu ki zaten mevcut olan spekülasyonlar yeni haber ile iyice arttı.


Görünüşe göre stabil koin savaşları 2019 yılında da kızışmaya ve artmaya devam edecek ve Tether’in tahtı da ciddi bir şekilde tehlikede.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment