Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Bölge Mahkemesi’nden Terraform Labs’e Dava

Terra USD’nin (UST) çöküşü ardından Terraform Labs ve birkaç kripto para şirketine toplu dava açıldı.

Kuzey Kaliforniya’daki ABD Bölge Mahkemesinde sunulan belgelere göre Terraform Labs, kayıt dışı menkul kıymet satmak ve yatırımcıları kandırmakla suçlanıyor.

Açılan davada Terraform Labs haricinde; Jump Crypto, Jump Trading, Republic Capital, Definance Capital, GSR Markets, Three Arrows Capital, Nicholas Platias ve şirket CEO’su Do Kwon yer alıyor.

Mahkeme, dava açtığı şirketleri sürekli olarak UST’yi övmekle suçladı. Ayrıca mahkeme, Terra tokenlarının menkul kıymet olmadığını iddia ederken davacı tarafın avukatları Terra tam tersini savunuyor.

Three Arrows Capital’in kurucu ortağını insanlara bitcoin teminatı göstererek kredi çekip Terra’ya yatırım yapmalarını söylediğini iddia eden davacılar, Terra blockchain’ini kullanan Anchor Protocol’ün de paylaştığı bir gönderiye ithafen insanları yanlış yönlendirdiğini öne sürdü.

Ayrıca Güney Kore medyasında bugün yer alan haberlere göre Seul Güney Bölge Savcılığı, Terra’nın bazı önemli çalışanları için yurt dışına çıkış yasağı getirdi.

9 Haziran tarihinde ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu Bloomberg’ün haberine göre kripto para piyasalarında büyük bir çöküşe sebep olan UST hakkında soruşturma başlatmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!