Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İngiliz Hükümeti, Kripto Cüzdanları İçin Tartışmalı Planını Rafa Kaldırdı

Birleşik Krallık’ta hükümet, özel sektördeki kripto para cüzdanlarını kullananların kişisel bilgilerinin toplanmasıyla ilgili planını rafa kaldırdı.

Birleşik Krallık Maliye Bakanlığı, geçen yıl yayımladığı bir belgede kripto paraların, diğer finansal enstrümanlarla aynı standartlara tabi tutulması gerektiğini gündeme getirmişti.

Bu kapsamda gündeme getirilen önerilerden biri, özel kripto para cüzdanlarına para gönderecek kişilerin, alıcı tarafın kişisel bilgilerini alması yönündeydi.

Bu öneri, Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından oluşturulmuş standartlara dayanıyor. Kara para aklamayla mücadele etmek için oluşturulan bu standartlarda, işlemlere konu olan tarafların kimliklerinin bilinmesi gerektiği belirtiliyor.

Maliye Bakanlığının önerisi, belli bir tutarın (1.000£) altında olan kripto para işlemlerinde kişisel bilgilerin kısıtlı bir şekilde paylaşılması, bu limitin üstüne çıkıldığında daha çok kişisel bilginin paylaşılması şeklindeydi.

Bakanlık tarafından bugün yayımlanan belge ise bu önerinin rafa kaldırıldığını gösteriyor. Müşterilerinden kripto para transferi alan işletmeler, tüm işlemler hakkında değil sadece yasa dışı olduğundan şüphelenilen işlemler hakkında bilgi toplayacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!