Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD-Çin Gerginliği Menkul Kıymet Piyasasını Olumsuz Etkiliyor

ABD‘deki menkul kıymet piyasasındaki bazı şirketler önümüzdeki aylarda çok ciddi kayıplar yaşayabilirler.

CCN tarafından yapılan habere göre ABD’deki Target ve Tiffany perakendeciler, oldukça zorlu bir dönemden geçiyorlar.

Dünya genelinde S&P Index’te listelenen perakendecilerin yüzde 95’i, geçtiğimiz son üç ay içerisinde ortalama yüzde 17’lik bir değer kaybı yaşadı. ABD’nin önde gelene perakendecilerinden Target, yalnızca bir ay içerisinde yüzde 26.5 oranında düşüş yaşadı.

Kaynak: CCN

Target’ın yanı sıra yine büyük çaplı perakendecilerden olan Tiffany de çeyrek genelinde yüzde 36’lık bir değer kaybı gördü.

Genel olarak konuşmak gerekirse ABD-Çin arasındaki gerginliğin ABD’deki menkul kıymet piyasasını oldukça olumsuz etkilediği söylenebilir.

Piyasa Zorlanıyor

Dow Jones gibi büyük çaplı hisselerde dahi kayda değer düşüşler yaşanırken piyasanın oldukça zor bir süreçten geçtiğini söylemek mümkün.

Yatırım uzmanları, yatırımcıların özellikle şu sıralar menkul kıymet piyasasında kısa veya uzun pozisyon almasını önermiyor.

Kaynak: CCN

Asya Daha Vahim

ABD-Çin arasında yaşanan gerginlik yalnızca ABD piyasalarını değil Çin piyasalarını da oldukça olumsuz yönde etkiledi. Çin’deki piyasaların son iki aydaki durumunun pek iç açıcı olduğunu söylemek mümkün değil.

Çin piyasalarındaki düşüşün Asya genelindeki piyasaları etkilediği görülebiliyor. Özellikle Güney Kore ve Japonya gibi pazarlar da Çin’in ardından kayıp yaşamaya başladılar.

Bazı uzmanlar kripto para piyasasında yaşanan düşüş sonrasında Bitcoin’in “öldüğünü” iddia ediyorlar ancak görülüyor ki menkul kıymet piyasasında da işler pek yolunda ilerlemiyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment