Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hong Kong Borsası: Bitmain IPO’sundan Çekinmiyoruz

Hong Kong Menkul Kıymet Borsası (HKEX), Bitmain’in düzenleyeceği IPO ile ilgili çıkan olumsuz haberleri yalanladı.

“Dedikodudan İbaret”

Çin merkezli bir kripto para madencilik şirketi olan Bitmain, bundan bir süre önce kendi IPO’sunu düzenleyeceğini ve bunu Hong Kong Menkul Kıymet Borsası’nda yapmak istediğini açıkladı.

Birkaç gün önce çıkan haberler ise Bitmain’in düzenleyeceği IPO ile ilgili bazı endişelere yol açtı. Koin Bülteni‘nin de CoinDesk’i kaynak göstererek paylaştığı haberde, HKEX’in bu IPO’ya biraz çekingen yaklaştığı belirtiliyordu.

Hong Kong Menkul Kıymet Borsası, Bitmain’in düzenleyeceği IPO’ya çekingen yaklaştığına dair çıkan haberlerin aslında yalnızca “dedikodudan” ibaret olduğunu belirten bir açıklama yaptı.

Bitmain IPO’su

Dev madencilik şirketlerinden Bitmain’in düzenleyeceği IPO zaman içerisinde büyük bir tartışma konusu haline geldi. Ayrıca bu IPO ile ilgili çok fazla sayıda yanlış haber yapıldığını da belirtmek gerek.

Bazı haber kaynakları, belli başlı şirketlerin Bitmain IPO’suna katılacaklarını iddia ettiler ancak bu haberlere konu olan şirketler, işbu iddiaları yalanlayan açıklamalar yaptılar.

Bundan birkaç ay önce Singapur merkezli şirketlerden Temasek’in Bitmain IPO’suna 560 milyon dolar değerinde yatırım yapacağı söyleniyordu. Şirketin konu hakkındaki açıklaması ise şu şekilde:

“Bir kripto para şirketi olan Bitmain’in IPO’suyla ilgili haberlere rastladık. Temasek Bitmain’e yatırım yapmadığı gibi Bitmain ile yatırım hakkında hiçbir görüşme de yapmamıştır. Bu IPO’ya yatırım yapacağımıza ilişkin çıkan haberler doğru değildir.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment