Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Madencilik Devi Bitmain’in Halka Arzı, Tehlikeli Bir Sürece Girdi!

Kripto para piyasasının en büyük madencilik firmalarından birisi olan Çinli madencilik devi Bitmain, yıl içerisinde çok fazla ilk halka arz (IPO) spekülasyonları ile anılmış ve sonuç olarak gerçekten de halk arza gideceğini doğrulamıştı.

Bitmain, ilk halka arzını Hong Kong Menkul Kıymet Borsa’sından (HKEX) yapmak istediğini belirtmiş ve ilgili borsaya başvurusunu da yapmıştı. Ancak CoinDesk kaynağının aktardığı bir habere göre, Hong Kong Menkul Kıymet Borsası IPO’ya onay verme konusunda bir kaç endişeye sahip. Daha önce aynı borsadan iki farklı kripto para madencilik firması, Canaan Creative ve Ebang da IPO başvurusu yaptı ve  Bitmain’in başvurusu ile bu sayı üçe çıkıyor. Ancak ne yazık ki söz konusu başvuruların suların çok bulanık olduğu bir vakte gelmesi, gerçekten risk oluşturmakta.

Aktardığı bilgi gizli olması nedeniyle gizli kalmak isteyen bir kişinin CoinDesk kaynağına yaptığı açıklamalar ise şu şekilde:

”Borsa bu Bitcoin madencilik şirketlerine onay verme konusunda oldukça çekimser ve bunun sebebi de endüstrinin çok volatil olması. Bunların bir veya iki yıl içerisinde piyasada olmaması gibi gerçek bir risk mevcut.”

”HKEX dünyada bunu onaylayan ve daha sonra bunun elinde kaldığı ilk borsa olmak istemiyor.”

Bunun yanı sıra madencilik devi Bitmain’in, özellikle 2018 yılının başından beri kazanç konusunda durmadan düşüş yaşadığı bilinmekteydi ve firma 2018 yılının üçüncü çeyrek verilerini halka açık bir şekilde açıklamadı. HKEX yetkilisi ise gelen sorulara karşı sessiz kalmayı ve IPO öncesi sürecin oldukça sessiz geçmesi gerektiğini vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment