Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yeni Hizmeti Yüzünden Tepki Çeken Robinhood Uygulaması, Geri Adım Attı

İşlem ücreti olmadan trading hizmeti vermesi ile tanınan bir uygulama olan Robinhood Financial, geçtiğimiz haftanın başlangıcında ”Checking & Savings” isimli yeni bir hizmetini tanıtmıştı. Hafta boyunca isim ve hizmetin kapsamı konusunda oldukça fazla tepki toplayan Robinhood, görünüşe göre geri adım atmış gibi duruyor.

İlk olarak hisse senetleri, borsa yatırım fonları ve son olarak da kripto paraların ticaretini sağlaması ve bunu komisyon ücretsiz yapması ile altı milyondan fazla müşteriye ulaşan uygulama, yeni duyurusu ile aslında sadece bir hizmeti değil, kişisel bankacılık sektörüne giriş yaptığını da ilan etmiş oldu. Firma yaptığı duyuruda bu hizmetin sadece birikim veya çek hesabı olmadığını, aynı zamanda %3 gibi bir faiz vereceklerini ve 75.000’den fazla ATM’den hizmet alınabileceğini de aktardı. Plan temel olarak müşterilerin parasını oldukça düşük riskli varlıklara yatırmak ve bunun faizini hem şirket hem de müşteriler arasında bölmekti.

Normalde geleneksel hesaplarda sigortalama olayı özellikle ABD içerisinde bir banka ve FDIC tarafından yapılıyor olsa da, Robinhood bunun aslında bir banka tarafından değil, brokerage firması tarafından yapıldığını ve FDIC yerine SIPC tarafından sigortalanacağını duyurdu ki asıl tepki çeken konu tam olarak buydu.

Çok fazla tepki gelmesi üzerine yeni duyuruyu sitesinden kaldıran Robinhood, 14 Aralık tarihinde ”Kurucularımızdan bir mektup” isimli bir bildiri ile, ürünü değiştirdiklerini ve bunun artık sadece ”nakit yönetim” hizmeti olduğunu, eski duyurunun geçersiz olduğunu bildirdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment