Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 17 Aralık 2018

Merhaba bugün 17 Aralık 2018,

Mutlu Yıl Dönümleri, Yıl Dönümü Kutlu Olsun!

Bundan tam bir yıl önceydi. Ekranlarımızdaki grafiğe baktığımızda gördüklerimize inanamıyor ve en yakınlarımızla büyük bir heyecan içinde;

“60 bin doları görür mü? Sence daha ne kadar yükselecek? Köşeyi döndük galiba!..”

gibi keyifli ve meraklı sohbetler ediyorduk. Çayımızı ya da kahvemizi yudumlarken yaptığımız bu sohbetler sırasında aklımızdan hep şu geçiyordu.

“Keşke biraz daha alsaydım.”,

“Keşke 3.000 dolarken daha fazla alsaydım.”,

“Keşke zaman geriye gitse ve Ağustos ayında olsak da birkaç tane daha alabilsem.”

Çünkü bundan tam bir yıl önce bugün Bitcoin 19.891 doları görmüştü. Tarihindeki en büyük zirveyi yaşıyordu. Piyasalar ilk kez böyle bir heyecan içindeydi ve fiyatın çıkabileceği yeni zirveleri bekliyordu. İşte size bir nostalji tablosu.

 

17.12.2018 btc 1
17.12.2018 btc 1

Kader ve onun cilvesine bakın ki şu an Bitcoin tarihinin en büyük düşüşünü yaşıyor.

Yaşanan bu düşüşün teknik resmini aşağıdaki tablo kısaca bize özetliyor.

Teknik resim her ne kadar sıkıcı görünse de aşağıdaki grafik incelendiğinde 30 dakikalık zaman dilimlerinde akıllıca tradeler yaparak ayı piyasasında bile ciddi kazançlar elde etmek mümkün.

Şöyle ki;

Grafikteki 1 numaralı işleme bakalım. Elimizde toplam miktar 10.000$ olduğunu düşünerek, 15 Aralık saat 19:00’da 3.264$’dan alım yaptığımızda saat 21:30’da bu alımı 3.300$’dan satışa çevirdiğimizde aynı günde toplam 2 buçuk saat içinde %1,68’lik bir karımız olacak. Bu da 168$ gibi bir rakama tekabül eder.

Grafikteki 2 numaralı işleme bakalım. Elimizdeki 10.168$ değil yine 10.000$ ile işlem yapalım. 16 Aralık saat 02:00’de 3.285$’dan alım yaptık ve 2 saat sonunda saat 04:00’de 3.362$’dan satış gerçekleştirdik. Toplamdaki kazancımız %2,33, yani 233$.

Sadece 9 saat içinde toplamda 168$ + 233$ = 401$ karımız var. Bugünkü kurla 2.000 TL’den biraz fazla. Diğer işlemleri inceleyiniz.

17.12.2018 btc 3
17.12.2018 btc 3

Ayı piyasası hakimiyeti ne kadar uzun sürerse sürsün Bitcoin ve diğer tüm alt coinler bize her zaman iyi kazançlar elde edebileceğimiz trade fırsatları veriyor ve vermeye devam edecektir. Yukarıdaki grafik 30 dakikalık grafik olup teknik analiz ile her birkaç 30 dakikada ciddi rakamlar kazanmak mümkündür. Ancak bunun için fiyatın hangi yöne gideceği, ne kadar gideceği, işleme girilecek zaman vs. gibi birçok etkenin akıllıca hesaplanması gerekir. Bunun için de iyi bir teknik analiz eğitimine sahip olmak gerektiği aşikardır.

bitcointeknikanaliz.com      teknikanalizegitim.com

Özetle;

Bitcoin şu an ayıların büyük baskısı altında. Ancak bundan 16 ay önceki fiyat ile 12 ay önceki fiyat arasındaki büyük fark kaçırılmış bir fırsat değildir. Bitcoin zirveye ulaştığı yıl dönümünü kutlarken hala kazandırmak için bize fırsatlar veriyor. Hatırlayın bir önceki yazımızda belirtmiştik, büyük yatırımcılar neden hala ellerinde Bitcoinlerini tutmaya devam ediyorlar? Biliyorlar ki ayı baskısı bir gün son bulacak ayılar da yorulacak. İyice dinlenmiş olan boğalar da büyük saldırı için hazır bekliyorlarken neden ellerindeki Bitcoini çıkarsınlar?

Son olarak, aşağıdaki önemli destek ve direnç noktalarını gösteren grafiği dikkate alarak 30 dakikalık zaman dilimlerinde trade fırsatlarının olduğunu unutmadan önümüzdeki yol haritasına umutla bakmaya devam edelim. Ancak bunu yaparken kripto paralar ve özellikle Bitcoin ile ilgili haber ve yazıları düzenli bir şekilde takip etmemizin ne kadar önemli olduğunu da unutmayalım.

Yazımı okuduğunuz Koin Bülteni hemen hemen her 20 dakikada bir yeni ve güncel haber yayınlayan sektördeki çok az siteden biridir. Ancak sitenin zengin içeriği sadece ana sayfada yazılanlardan ibaret değil. Örneğin “Nedir?” sekmesini incelediniz mi? İnceleyiniz!

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment