Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Yetkililer Uyarıyor: Dijital Paraları Yakından İncelemek Gerekiyor

ABD’deki üst düzey yöneticiler, Bitcoin gibi kripto paralarla ilgili yeni bir rapor yayınladılar.

Bu raporda genel olarak dijital paraların risklerine değiniliyor ve ABD’nin dijital paraları yakından takip etmesi öneriliyor.

Dijital Para Uyarısı

ABD’deki yetkililer, 2008’de yaşanan ekonomik krizin ardından Finansal İstikrarı Gözetleme Konseyi adlı yeni bir panel kurdular.

Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell gibi isimlerinde içinde bulunduğu bu konsey, geçtiğimiz gün yeni bir rapor yayınladı.

Bu raporda Bitcoin gibi dijital paraların finansal istikrarı tehlikeye atabileceğinden, dijital paraların ciddi riskler taşıdıklarından bahsediliyor. Bu konseyin araştırmalarına göre dijital paralar özellikle bankacılık sektörünü olumsuz yönde etkileyebilirler.

ABD’deki yetkililer dijital paraların yalnızca bankalar ve finans şirketleri değil yatırımcılar için de riskli olduklarını düşünüyorlar. Raporda yer alan bilgilere göre kripto para piyasasında yaşanan ani dalgalanmalar, “yatırımcıların ve şirketlerin zarar etmelerine” yol açabilir.

Takip Edilmeli

Dijital paraların risklerinden bahseden yetkililer bu paraların takip edilmesi gerektiğini düşünüyorlar.

Konsey tarafından yayınlanan rapora göre ABD’deki hem federal devlet hem de eyalet yetkilileri bu konuyu incelemeye devam etmeliler:

Federal ve eyalet düzeyindeki regülatörler bu yeni dijital paraların finans sistemine karşı oluşturduğu riskleri incelemeye devam etmelidirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment