Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD’li Düzenleyiciler Hakimiyet Alanını Genişletmek İstiyor: Kripto Paralar Üzerinde Daha Fazla Yetki

ABD’nin önde gelen mali düzenleyici kurumları kripto paralar üzerinde daha fazla yetkiye sahip olmak için kongreden talepte bulunuyor.

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan yeni bir raporda, ABD’nin yetkili mali kurumları kripto para varlıklarını düzenleme konusunda sınırlı yetkiye sahip olduklarını ve söz konusu yetkilerin genişletilmesi gerektiğini savundu. Konseyin raporu, Bitcoin spot piyasaları da dahil olmak üzere kripto varlık endüstrisindeki birçok açığı işaret etti. Söz konusu açıklara müdahale konusunda yetersiz kaldıklarını savunan mali kurumlar, Bitcoin’in halihazırda hiçbir federal kurumun yetki alanına girmediğini belirtti.

ABD Merkez Bankası (FED), ABD Emtia Vadeli İşlemler Komisyonu (CFTC) ile ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) başkanları dahil olmak üzere düzenleyiciler tarafından sunulan bu toplu talep Biden yönetimini kripto paraları düzenlemek adına daha koordineli bir tutum sergilemeye davet etti.

Finansal İstikrar Gözetim Konseyi (FSOC) tarafından yayımlanan 125 sayfalık raporda, kötü niyetli işlem uygulamaları, kayıt tutma gereklilikleri, siber güvenlik gibi konular başta olmak üzere kongreden yetki talebinde bulunuldu. Sadece kripto para şirketlerini değil aynı zamanda tüm bağlı kuruluşları ve kilit konumdaki hizmet sağlayıcılarını da denetleyebilmeyi talep eden bu rapor önümüzdeki süreçte Biden yönetiminin incelemesine tekrardan sunulacak.

Önümüzdeki süreçte bir yasa tasarısına dönüştürülmesi planlanan rapor eğer kongre tarafından kabul edilirse kripto para denetleme yetkisi o noktadan sonra sadece SEC ile sınırlı kalmayacak ve birçok federal otoritenin yetkisi altına girecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!