Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Lightning Network 5.000 BTC Kapasiteye Ulaşarak Yeni Bir Rekora İmza Attı

Bitcoin’in katman-2 çözümü Lightning Network’ün toplam kapasitesi 5.000 Bitcoin’e (BTC) ulaşarak yeni bir rekora imza attı.

Bitcoin Lightning Network haziran ayında 4.000 Bitcoin sınırını geçtikten yalnızca 2 ay sonra 3 Eylül tarihinde 5.000 sınırını da geri bıraktı. Udi Wertheimer gibi fonemenler 2018’de kurulan ağı kimsenin kullanmadığını iddia ederek başarısızlığı üzerine konuşsa da Lightning Network’ün özellikle bankacılık hizmetlerinin yetersiz geldiği 3. dünya ülkelerinde sık başvurulan çözümlerden biri olduğu biliniyor.

Lightning Network El Salvador, Man adası, Cebelitarık ve Senegal’de son birkaç yıl içerisinde güvenilir bir ödeme yöntemi haline geldi. Senegalli Bitcoin topluluğu kurucusu Nourou, Lightning Network’ün Senagal’in gerçeği olduğunu işçi sınıfının mikro ödemelerle süt, şeker, kahve ve su gibi birçok temel ürünü aldığını belirtiyor. Mikro işlemlerin günlük finansal faaliyetlerin temelini oluşturduğunu ifade eden Nourou, Lightning Network’ün bir standart haline gelmesi için mikro işlemleri destekleyebilecek yeterli kapasiteye ulaşması gerektiğini öne sürüyor.

Öte yandan Lightning Network kurumsal taraftan da ciddi bir destek ve ilgi görüyor. Galoy CEO’su Nicolas Burtey ağın 5.000 sınırını geçişini ilk kutlayan kişilerden biri oldu. Burtey henüz kullanıcılar tarafından fark edilmese de ödeme hızının giderek yükseldiği belirtiyor. Ayrıca Lightning Network’ün El Salvador’un Bitcoin’i benimsemesinden sonra ivmelendiğinin altını çiziyor.

Lightning Network ile ilgilenen şirket sayısı günden güne artıyor. Geçtiğimiz günlerde Bitcoin yatırımlarıyla ünlü yazılım şirketi Microstrategy Bitcoin Lightning yazılım mühendisi aradığına dair bir ilan yayınlamıştı.

Daha küçük sermayeli şirketlerden Jack Mallers tarafından yönetilen ve bir Bitcoin Lightning şirketi olan Strike, ticari ödemelerde devrim yaratmak için 80 milyon dolar topladı. Ayrıca Mallers, 2021’de El Salvador’un Bitcoin’i benimseme planlarına öncülük etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!