Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Enflasyon Verileri Açıklandı: İşte Bitcoin’in Tepkisi!

ABD Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) beklentilerin altında gelmesi üzerinde Bitcoin’de (BTC) yükseliş hareketi başladı.

ABD mayıs ayı enflasyonu geçtiğimiz dakikalarda yıllık bazda %3,4’lük beklentilerin altında %3,3 olarak açıklandı. Verinin beklentilerin altında gelmesiyle dolar endeksi (DXY) aşağı yönlü hareketlenirken Bitcoin’de 1.700 dolara yakın yükseliş gözlemlendi.

Söz konusu veri Bitcoin ve kripto paralar dahil olmak üzere tüm küresel piyasalarda rahatlama belirtilerine neden oldu.

ABD enflasyonu açıklanmadan hemen önce 67.750 dolar seviyelerinden işlem gören Bitcoin, veriler ile birlikte 69.420 dolara kadar yükseliş gösterdi. Yaşanan hareketlik tüm kripto para piyasasını etkilerken Ethereum (ETH) da 3.623 dolara kadar erişti.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 69.089 dolardan Ethereum ise 3.605 dolardan işlem görüyor.

ABD’de enflasyon geçtiğimiz yıl Haziran ve Temmuz aylarında üst üste artış yaşamış ancak tekrardan düşüşe geçmişti. O dönemden bu yana %3,5 seviyelerinde gezen enflasyonun ne zaman ciddi bir düşüş yaşayacağı merak konusu oldu.

ABD Merkez Bankası’nın (FED) enflasyon oranında büyük bir artış yaşanmaması ile birlikte bu yıl faiz kararlarında en az bir defa 25 baz puanlık indirime gideceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!