Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

QCP Analistlerine Göre Kripto Paralar, ABD’den Gelecek Verilerle Rekor Kırabilir

QCP analistleri, kripto para piyasasının yeniden rekor seviyeleri test edebileceğini açıkladı.

QCP tarafından bugün yayımlanan rapora göre piyasadaki göstergeler, Bitcoin ve altcoinler için olumlu bir tablo çiziyor.

İyimserliğini koruyor

Kripto para takipçileri, bugünkü ABD Tüketici Fiyat Endeksi (CPI) verilerini ve FOMC toplantısının sonuçlarını bekliyor.

Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH), günün büyük bir kısmını belli bir fiyat aralığında sıkışık halde geçirdi. QCP analistleri, “Bugünkü gelişmelere iyimser bir şekilde bakıyoruz” dedi.

Analistler, “BTC vadeli işlem sözleşmelerindeki swap puanları, yatırımcıların short vadeli pozisyonlarını kapayıp kâr almasıyla birlikte %10’luk düşük seviyeden sıçradı ve dün yükselişe geçti. Ufak bir tetikleme sonucunda getirilerin %15’in üstüne çıktığını görebiliriz” dedi.

Yatırımcılar yükseliş bekliyor

QCP raporuna göre yatırımcılar, bugün vadesi 13 Haziran’da dolacak alım opsiyonlarına kayda değer miktarda yatırım yaptı. Fonlama oranının da yükselmesi, piyasanın yukarı yönlü bir hareketliliğe hazırlandığı anlamına gelebilir.

Analistler, “Hisse piyasasının arka arkaya ikinci kez rekor kapanış yapmasıyla birlikte CPI’nın beklendiği gibi gelmesi ve FOMC’nin nötr olması halinde kripto piyasasının yeniden rekor seviyeleri test edebileceğine inanıyoruz” dedi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!