Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Enflasyon Verileri Açıklandı: İşte Bitcoin’in Tepkisi!

ABD Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE), beklentilerin altında açıklanması ile birlikte Bitcoin (BTC) fiyatında hareketlilik yaşanıyor.

ABD temmuz ayı enflasyonu geçtiğimiz dakikalarda yıllık bazda %3,3’lük beklentilere karşın %3,2 olarak açıklandı. Beklentilerin altında gelen veriler beraberinde Bitcoin için yaklaşık 100 dolarlık bir hareketi tetikledi.

ABD enflasyonun açıklanmasına dakikalar kala 29.530 dolar seviyelerinde işlem gören Bitcoin, hızlı bir şekilde 29.630 dolara ulaştı. Bitcoin cephesinde yaşanan hareketlilik altcoinlere de yansırken Ethereum (ETH) 1.859 dolara kadar yükseldi.

Coingecko verilerine göre Bitcoin, yazım esnasında 29.572 dolardan, Ethereum ise 1.858 dolardan işlem görüyor.

ABD’de enflasyon bir süredir düşüş eğiliminde devam ediyordu ancak 5 ayın ardından enflasyon ilk defa yükseliş yaşadı. Buna rağmen ABD enflasyonunda bir süredir devam eden pozitif görünüm, kulislerde dolaşan ABD Merkez Bankası’nın (FED) 25 baz puanlık bir faiz artışı yapma ihtimalini rafa kaldıracağı yönündeki beklentileri güçlendirdi.

FED tarafından önümüzdeki toplantıda faiz oranının sabit bırakılması halinde kararın Bitcoin ve kripto para piyasasının geneline olumlu yansıyarak yükseliş hareketlerinin görüleceği yönünde görüşler yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!