Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Enflasyon Verileri Öncesi Bitcoin ve Kripto Paralarda Son Durum

Bitcoin (BTC) yaklaşık bir aydır dar bir aralıkta hareket ederken ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri öncesi piyasada düşük volatilite sürüyor.

Yıllık bazda %3,3′lük bir beklenti bulunan ABD enflasyon verisi TSİ bugün saat 15.00’te açıklanacak. Söz konusu verilerin Bitcoin’e büyük bir volatilite yaşatması beklenirken bundan sonrası için de bir rota çizeceği düşünülüyor. 

Bir önceki enflasyon verisi %3,1’lik beklentilerin altında %3 olarak açıklanarak Bitcoin’de kısa süreli bir yükselişi tetiklemişti.

Dünyanın en büyük varlık yöneticisi BlackRock ile başlayan spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) furyasıyla birlikte büyük bir yükseliş yaşayan Bitcoin, bir süredir 29-30 bin dolar aralığında hareketsiz seyrine devam ediyor.

Bu yıl en iyi performans sergileyen yatırım araçlarından biri olan Bitcoin, yaz aylarının gelmesiyle birlikte aşırı hacimsiz bir havaya büründü. Geçtiğimiz günlerde açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin ardından ufak da olsa yükseliş yaşayan Bitcoin, ulaştığı 30.200 dolarlık lokal tepeden yaklaşık 600 dolar aşağıda seyrediyor.

CoinGecko verilerine göre Bitcoin, ABD enflasyon verileri öncesi son 24 saatlik periyotta %1,2 düşüş yaşayarak 29.469 dolardan işlem görüyor.

Piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para biriminde ise son durum şu şekilde:

  • Ethereum (ETH) %0,8 düşüşle 1.891,
  • BNB (BNB) %1 düşüşle 248,
  • Ripple (XRP) %2,7 düşüşle 0,628,
  • Cardano (ADA) %0,4 düşüşle 0,297,
  • Dogecoin (DOGE) %0,3 düşüşle 0,0751,
  • Solana (SOL) %1,9 düşüşle 24,38 dolardan işlem görüyor.

Bitcoin’in toplam piyasa değeri 573 milyar dolar, kripto para piyasasının toplam değeri ise 1,22 trilyon dolar seviyelerinde seyrediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!