Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Cüzdanları İçin Güvenlik Açığı Açıklandı: Binance CEO’sundan Paylaşım!

Dijital varlık altyapı firması Fireblocks’un, kripto para cüzdanları için bir güvenlik açığını gözler önüne sermesinin ardından Binance CEO’su Changpeng Zhao’dan (CZ) paylaşım geldi. 

Fireblocks sektörün öncü şirketleri Binance ve Coinbase’in de sahip olduğu MOC cüzdanlarında yer alan kritik bir güvenlik açığına ışık tuttu. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre güvenlik açığı BitForge’dan etkilenen en büyük şirketlerden üçü olan Binance, Coinbase ve ZenGo potansiyel istismarlara maruz kalma durumlarını düzeltmek için Fireblocks ile birlikte çalıştı. Söz konusu güvenlik açığı herhangi bir kullanıcı maruziyet yaşamadan giderildi.

Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Fireblocks ekibi tarafından fark edilen ve borsalarla yapılan koordine çalışma sonrasında düzeltilen bu güvenlik açığı hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Bu sorun, açık kaynaklı TSS Library Binance’te mevcuttu ve düzeltildi. Sorunu ortaya çıkardığı için Fireblocks’a teşekkürler! Hiçbir Binance kullanıcısının fonu etkilenmedi. MPC saklama çözümlerinin bile riskleri vardır. Güvende kalın!

Konu hakkında açıklamada bulunan Fireblocks ekibi, söz konusu güvenlik açığının potansiyel risklerine dair şu ifadelerde bulundu:

Düzeltilmediği takdirde, bu açıklar saldırganların ve içerideki kötü niyetli kişilerin milyonlarca perakende ve kurumsal müşterinin cüzdanlarından saniyeler içinde, kullanıcının ya da satıcının haberi olmadan para çekmesine olanak sağlayacaktır.

Saldırganlar, BitForge güvenlik açığını genellikle kullanıcılara ait cüzdanı ele geçirmek ve cüzdan içindeki fonları kendi hesaplarına çekmek için kullanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!