Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Enflasyon Verileri Öncesi Bitcoin’den Kurtulmak İçin Son Şans Dedi, Umduğu Olmadı

“Altın Böcek” lakaplı ünlü ekonomist Peter Schiff, yatırımcılara ABD enflasyon verileri öncesinde “Bitcoin satın” uyarısında bulundu.

Peter Schiff 12 Ocak günü ABD enflasyon verileri öncesinde yaptığı bir paylaşımda, Bitcoin (BTC) hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Bitcoin’in 18 bin dolar ile son 3 ayın en yüksek seviyesinde olduğunu dile getiren Schiff, yatırımcılara “Bitcoin’i düşürme zamanı” ifadeleriyle seslendi.

Bitcoin son 3 haftanın en yüksek seviyesi olan 18 bin doların üzerinde işlem görüyor, bu da Aralık ayı TÜFE verisi öncesinde holder’ların satış yapması için mükemmel bir fırsat. Altın sadece 10 dolar arttı ve 8 ayın en yüksek seviyesinde işlem görüyor. Bitcoin çoktan düşüşe geçerken, altın çıkışa geçti. Bitcoin’i düşürme zamanı.

Ünlü ekonomist her ne kadar 18 bin dolar seviyesinin TÜFE (Tüketici fiyat endeksi) köprüsünden önceki son çıkış olduğunu söylese de verilerin sonucu  Bitcoin için o kadar da korkutucu olmadı. ABD TÜFE verileri beklentiyle doğru orantıda gelerek yıllık %6,5 olarak açıklandı.

Verilerin açıklandığı esnada Bitcoin dahil tüm para piyasalarında volatil hareketler görüldü. Bitcoin buna rağmen haberin kaleme alındığı esnada 18.100 dolardan işlem görmeye devam ediyor. Şimdilik fiyat yatay seyrini korumaya devam ederken ünlü ekonomistin haklı olup olmadığını önümüzdeki günler gösterecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!