Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD Enflasyon Verisi Açıklandı! Bitcoin Nasıl Tepki Verdi?

ABD nisan ayı enflasyon verisinin beklentilerin altında %4,9 olarak açıklanması üzerine Bitcoin’de (BTC) yükselişi tetikledi. 

Geçtiğimiz dakikalarda piyasanın %5’lik beklentisinin altında %4,9 oranında açıklanan enflasyon verisi, Bitcoin’de 400 dolarlık yükselişi tetikledi.

Açıklama öncesi 27.700 dolara seviyesinde bulunan Bitcoin, açıklamayla birlikte 28.060 dolara kadar Ethereum (ETH) ise 1.875 dolara kadar yükseliş yaşadı. Altcoinlerde ise genel olarak yeşillenmeler görüldü. Coingecko verilerine göre Bitcoin yazım esnasında 28.010 dolardan işlem görüyor.

ABD’de enflasyon bir süredir düşüş eğiliminde devam ediyor. Mart ayı enflasyonu %5,2’lik beklentilerin altında %5 olarak açıklanmıştı.

Öte yandan ABD Merkez Bankası (FED) faiz artırımlarını bırakma ihtimali piyasayı bir nebze rahatlatmış olsa da son 3 toplantıda 25 baz puan faiz artışı gerçekleştirdi. Gelen nisan ayı verisiyle birlikte FED’in faiz artırımı gerçekleştirmeme ihtimalinin artması bekleniyor.

Açıklanan verilere göre ABD’nin enflasyonla mücadelesi başarılı bir şekilde ilerliyor. Bu veri ile birlikte küresel piyasalarda ve kripto para piyasasında bir rahatlık yaşanması bekleniyor.

Ancak tüm bu tahminlere rağmen FED’in nasıl bir politika izleyeceği oldukça merak konusu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!